Формування мовної особистості студентів у технічних закладах вищої освіти - Дяченко, Олена Валеріївна (СГ НТМ "Новий курс", 2024)
З дитинства ми вчимося розмовляти із батьками, намагаємося донести інформацію іншим особам, знайомимося із певними предметами, процесами, явищами, пізнаємо навколишній світ і усьому даємо назви. Так починається становлення мовної особистості майбутнього фахівця, котрий, адаптуючись до соціуму, виконує цілу низку мовних функцій – комунікативну і мислетворчу, пізнавальну, називну та інші, й надалі продовжує свій інтелектуальний і духовний розвиток, спілкуєтьсяз учителями і викладачами, оволодіваючи мовою, її нормами, різноманітними функціями, стилями та жанрами їхньої реалізації.
Keywords: мовна особистість; вища освіта; мовне виховання; мовна компетенція; мовна освіта фахівця; українська мова