Маркетингове забезпечення інтелектуальної діяльності - Масалаб, Олександр Васильович; Ткачова, Надія Петрівна (Український державний університет науки і технологій, 2026)
У доповіді розкрито сутність маркетингового забезпечення інтелектуальної діяльності як системного процесу управління комерціалізацією результатів науково-дослідної та творчої праці. Обґрунтовано роль маркетингового аналізу, формування ціннісної пропозиції, комунікаційних стратегій і партнерських відносин у трансформації інтелектуального продукту в економічну цінність. Визначено значення інтеграції маркетингу в інноваційну стратегію організації.

The report reveals the essence of marketing support for intellectual activity as a systemic process of managing the commercialization of research and creative work results. It substantiates the role of marketing analysis, value proposition development, communication strategies, and partnerships in transforming intellectual products into economic value. The significance of integrating marketing into an organization’s innovation strategy is emphasized.
Marketing support for intellectual activity
Keywords: інтелектуальна діяльність; маркетингове забезпечення; комерціалізація; інтелектуальна власність; трансфер технологій; інноваційна стратегія; нематеріальні активи; ринок технологій; intellectual activity; marketing support; commercialization; intellectual property; technology transfer; innovation strategy; intangible assets; technology market