Методичні вказівки до практичних занять на тему "Режими просвічування рентгенівським і гамма-випромінюванням" - Григоренко, Світлана Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Навчальна дисципліна «Радіаційний контроль» ставить за свою мету дати студентам спеціальності «Інформаційно-вимірювальні технології» знання про сучасні методи та засоби радіаційного неруйнівного контролю, а також придбання практичних навичок щодо вибору того чи іншого методу та засобу при вирішенні задач дефектоскопії, товщинометрії та структуроскопії. У процесі вивчення навчальної дисципліни «Радіаційний контроль» студенти повинні освоїти теорію та практику радіаційного неруйнівного контролю, вміти вирішувати практичні задачі та скласти іспит. Ці методичні вказівки спрямовані на виконання практичних задач студентами при виборі режимів просвічування об'єктів контролю іонізуючими випромінюваннями для рентгенографії та гаммаграфії.
Keywords: методичні вказівки; радіаційний неруйнівний контроль; радіографія; радіоскопія; режими просвічування гальмовим випромінюванням; електрони; рентгенівська плівка; радіометрія