Безґрунтова склоемаль коричневого кольору - Брагіна, Людмила Лазарівна; Шалигіна, Оксана Володимирівна; Анненков, Віктор Захарович; Худяков, Віталій Іванович; Гузенко, Микола Михайлович; Одинцова, Олександра Павлівна; Купріяненко, Костянтин Іванович; Споленак, Боян; Манасьян, Павло Акопович (ДП "Український інститут промислової власності", 2014)
Винахід належить галузі хімічної промисловості, а саме до складів склоемалевих фрит для технології порошкового електростатичного нанесення на деталі із тонколистової маловуглецевої сталі. Безґрунтова склоемаль коричневого кольору містить мас. %: (Na₂O+K₂O) 13,00-14,00; (ВаО+СаО) 2,00-8,00; В₂О₃ 13,00-18,00; SiO₂ 50,00-52,50; (Fe₂O₃+MnO₂+CoO+CuO) 8,0-14,0; CaF₂ 3,50-4,50; ZrO₂ 0,01-2,50. Cинтезована склоемалева фрита має температуру варки 1250 °C та температуру випалу 800-840 °C, хімічна стійкість емалевих покриттів клас А, міцність зчеплення з маловуглецевими тонколистовими сталями - 4-5 балів.
Keywords: патент; винахід; хімічна промисловість; синтезована склоемалева фрита; маловуглецева сталь; хімічна стійкість