Дослідження емоційного вигоряння в професійній діяльності журналіста - Кравченко, Д. А. (НТУ "ХПІ", 2012)
Автором досліджено вплив синдрому емоційного вигоряння на ефективність професійної діяльності журналістів. У статті уточнено визначення поняття «емоційне вигоряння», а також здійснено аналіз причин його виникнення та рівень розвитку емоційного вигорання у журналістів, що працюють у друкованих виданнях. Розроблено рекомендації для запобігання виникненню та розвитку або усуненню цього явища з професійної діяльності зазначених фахівців.

By an author the influence of syndrome of the emotional burning down on efficiency of professional activity of journalists is explored. In the article the decision of notion is specified «emotional burning down», and also the analysis of reasons of its origin and level of development of the emotional burning down is carried out at journalists, that work in printing editions. Recommendations for prevention of origin and development or removal of this phenomenon from professional activity of the indicated specialists are developed.
Research of emotional burning down in professional activity of journalist
Keywords: ефективність; депресія; стрес; навантаження психологічне; напруження емоційне; напруження інтелектуальне; задоволеність працею