Бєлих, Ірина АнатоліївнаКлещев, Микола Федосович2017-03-232017-03-232011Бєлих І. А. Біологічні та хімічні сенсорні системи : навч. посібник / І. А. Бєлих, М. Ф. Клещев ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2011. – 144 с.978-966-593-888-0https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/28094Розглянуто біологічні та хімічні сенсори (датчики), що застосовуються для контролю процесу виробництва у біотехнологічній, харчовій, фармацевтичній та медичній галузях. Наведено основні аналітичні характеристики сенсорів. Описано методи іммобілізації біологічного матеріалу (ферменти, клітини, рецептори, ДНК тощо) на чутливій поверхні біосенсорів. Призначено для студентів напрямку підготовки "Біотехнологія".ukбіотехнологіядатчикисенсориферментиклітинирецепториДНКкласифікація сенсорівБіологічні та хімічні сенсорні системиBook