Біологічні та хімічні сенсорні системи - Бєлих, Ірина Анатоліївна; Клещев, Микола Федосович (НТУ "ХПІ", 2011)
Розглянуто біологічні та хімічні сенсори (датчики), що застосовуються для контролю процесу виробництва у біотехнологічній, харчовій, фармацевтичній та медичній галузях. Наведено основні аналітичні характеристики сенсорів. Описано методи іммобілізації біологічного матеріалу (ферменти, клітини, рецептори, ДНК тощо) на чутливій поверхні біосенсорів. Призначено для студентів напрямку підготовки "Біотехнологія".
Keywords: біотехнологія; датчики; сенсори; ферменти; клітини; рецептори; ДНК; класифікація сенсорів