Определение уровней электромагнитных помех в кабелях высокочастотной связи при коротком замыкании на шинах подстанции с целью обеспечения электромагнитной совместимости - Воронина, З. А.; Глебов, Олег Юрьевич; Еремеев, В. О. (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті наведено розрахункові схеми та математичні вирази щодо визначення рівнів електромагнітних завад в кабелях вимірювальних трансформаторів напруги та струму при короткому замиканні на шинах підстанції з метою забезпечення електромагнітної сумісності на енергетичних об’єктах.

For the purpose to provide the electromagnetic compatibility of substation, there are an analytical models and mathematical equations for determination of electromagnetic disturbance into voltage and current measuring transformer cables during short circuit on high-voltage buses are given in the paper.
Keywords: заземляющее устройство; разряд молнии; импульсные токи; короткое замыкание; электрическое поле; магнитное поле; бронированный кабель; помехи в кабеле