Расчетно-экспериментальный метод определения параметров элементов машиностроительных конструкций - Чепурной, Анатолий Данилович; Глинин, Геннадий Павлович; Гусев, Юрий Борисович; Пеклич, М. М.; Барчан, Евгений Николаевич; Ткачук, Николай Анатольевич (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2005)
В статті запропоновано єдиний метод аналізу та синтезу елементів складних механічних систем на основі взаємопов’язаних етапів розрахунку напружено-деформованого стану та експериментальних досліджень. Розглядаючи процес проектування з точки зору системного підходу, вдається встановити міру відповідності числових та експериментальних результатів, а також ідентифікувати параметри розрахункової моделі досліджуваного елемента.

The united method of analysis and synthesis of elements of the complicated mechanical systems is offered in the paper on the basis of interrelated stages of computation of stressed-deformed state and experimental researches. Examining a planning process from the viewpoint of system approach, it is succeeded to set a measure of accordance of numerical and experimental results, and also to identify the parameters of computational model of explored element
Keywords: автоматизированное проектирование; расчетные схемы; достоверность; метод конечных элементов; параметрическая модель; программно-аппаратный комплекс