Розвиток пострадянської історичної науки в Україні та Російській Федерації: визначальні тенденції - Мотенко, Ярослав Володимирович; Шишкіна, Євгенія Костянтинівна (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті аналізуються дослідження російських і українських науковців пострадянської доби, пов'язані з проблемою формування національної історичної концепції. Окреслено визначальні тенденції розвитку української і російської історичної науки наприкінці ХХ - на початку ХХІ ст.

In the paper national historical conception investigations of post-soviet Russian and Ukrainian scientists are analyzed. Main tendencies of Russian and Ukrainian historical science development in the late 20th – early 21st centuries are outlined.
Keywords: історіографія; етногенез; тоталітаризм; плюралізм; етатизм; historiography; conception; pluralism; tendency