Анизотропная ползучесть поперечно нагруженных плит из композитных материалов - Львов, Иван Геннадьевич; Морачковский, Олег Константинович (НТУ "ХПИ", 2009)
Запропоновано розрахунковий метод визначення матеріальних характеристик закону повзучості композитних матеріалів на основі усереднювання на представницькому об’ємі гетерогенної середи. Наведені результати розрахунків на повзучість пластин з волокнистих композитів із застосуванням рівнянь стану початково-анізотропній повзучості гомогенних матеріалів. Метод ілюструється на прикладі повзучості плити під поперечним тиском.

The method of calculations of material characteristics in law of creep of composites materials are proposed on the base of averaging representative volume of creeping heterogeneous medium. Results of calculations of creeping plates which are made from fibrous composites are given by use of the equations of condition the creeping initial - anisotropic homogeneous materials. The method is illustrated on an example of bending plates under transverse pressure.
Keywords: металлические композиты; метод гомогенизации; гетерогенная среда; волокнистые композиты; коэффициенты матриц; материальные постоянные