Енергетична цінність відходів для процесу утилізації спалюванням - Чернуха, А. П. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Досліджується енергетична цінність різних видів матеріалів та відходів при їх спалюванні, визначається теплота згоряння та особливості використання відходів як альтернативного палива. Наведено класифікацію відходів за походженням та теплотою згоряння, описано їхні переваги та недоліки як джерела енергії. Підкреслюється важливість раціонального використання біомаси та природних відходів для сталого розвитку та енергозбереження. Energy value of various types of materials and waste during their combustion is investigated, the heat of combustion and the features of using waste as an alternative fuel are determined. The classification of waste by origin and heat of combustion is presented, their advantages and disadvantages as energy sources are described. The importance of rational use of biomass and natural waste for sustainable development and energy conservation is emphasized.
Energy value of waste for the incombustion disposal process
Keywords: енергетична цінність відходів; морфологія відходів; циркулярна економіка; energy value; waste; calorific value; biomass; alternative fuel; classification