Узагальнена модель оптимального планування прибутку при розширенні виробництва - Мегель, Ю. Є.; Руденко, А. П.; Данілко, І. В.; Рибалка, А. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі розглядається математична модель задачі оптимального планування періодичного використання прибутків на розширення виробничих потужностей з метою отримання максимуму загального прибутку за весь запланований період і знаходження оптимального плану методом динамічного програмування у загальному вигляді. Отримані розрахункові формули дозволяють досить легко знаходити оптимальний план для будь-яких значень параметрів задачі без застосування динамічного програмування.

Given mathematical model generate optimum plan for the periodic pays from the income, using simple ratios of main parameters. This can be done without bulky and complex dynamic programming. It allows executions of fast analyze tasks and making scientifically grounded plans of investment in production developments. Given method can be applied for similar tasks of greater complexity, where some parameters can vary each year or it can be used for many production sites at once
Generalized model for optimal planning of income during production extension
Keywords: обчислювальна техніка; виробничі потужності; підприємства; оптимальні рішення