Перспективи використання нових технологій утилізації твердих побутових відходів у проектах спільного впровадження в рамках Кіотського протоколу - Зінченко, Марія Георгіївна; Тинда, О. А. (НТУ "ХПІ", 2008)
Наведено оцінку перспективи використання нових технологій утилізації ТПВ та ОСВ за спеціально розробленими методиками, які в кінцевому підсумку дають комплексні органо-мінеральні добрива (суміші), які застосовуються в сільському й лісовому господарстві. Показана екологічна й економічна ефективність запропонованої технології в умовах участі України в Кіотському протоколі.

In the article perspectivity and economic appeal of participation of Ukraine in projects of sustainable development (SD) of technologies of reduction of exhausts of hotbed gases within the limits of the Kyoto protocol is shown. The new technology of processing of solid household waste in organic and mineral fertilizer is described which will burn is described to be used in SD-projects.
Keywords: утилізація відходів; добрива; Кіотський протокол; викиди парникових газів