Професійне становлення особистості як суб’єкта діяльності : результати теоретичного дослідження - Кузнєцов, Марат Амірович; Підбуцька, Ніна Вікторівна (Національний університет "Острозька академія", 2013)
Авторами статті ґрунтовно аналізується проблема розвитку особистості під час її професійного становлення. Розглянуто періоди професійного розвитку людини з позицій відомих вчених-психологів, висвітлено авторську точку зору з розуміння дефініції професійне становлення суб’єкта діяльності. Аналіз провідних вітчизняних та російських концепцій з визначеної проблеми дозволили їх систематизувати на основі критерію періодизації для подальшої розробки власної стадіальної структури ПС суб’єкта діяльності, на прикладі фахівця інженерної діяльності.

The authors of the article examines the problem of the development of personality in the process of professional development. Considered the periods of professional development of a person from the position of well-known scientists and psychologists. Disclosed to the author's point of view of understanding of professional formation of the subject of the activity. The analysis of leading domestic and Russian concepts of the problems have allowed them to organize on the basis of the criterion of periodization for the further development of its own structure of professional formation of the subject of the activity, for example, specialist of the engineering activities
Keywords: стадіальність розвитку особистості; фахівці; subject of activity; development of personality; professional formation of a specialist