Технології збору і підготовки нафти, газу і конденсату - Бурова, Марина Яківна; Яцкевич, Олена Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Посібник містить матеріали для практичних занятть з дисципліни «Технології збору і підготовки нафти, газу і конденсату». В посібнику наведені основні алгоритми вирішення найбільш поширених задач. Усі теми забезпечені прикладами розрахунків, супроводжуються контрольними запитаннями та завданнями для самостійної роботи. Предназначено для студентів бакалаврського рівня навчання спеціальності G16 «Гірництво та нафтогазові технології».
Keywords: навчально-методичний посібник; методи відбору проб природного газу; нафта; газовий конденсат; важкі вуглеводні; температура; методи визначення сірководню; методи визначення меркаптанової сірки; трубопроводи; пожежна безпека