Вплив занять з плавання на фізичний стан студентів - Євтушенко, Степан Дмитрович; Юшко, О. В. (Мадрид, 2021)
У статті досліджується впливу плавання на фізичний стан студентів. У педагогічному експерименті взяло участь 20 студентів 2 курсу НТУ "ХПІ". Виявлено, що під впливом систематичних занять плаванням у юнаків спостерігається поліпшення показників фізичного здоров’я. В експериментальній групі зафіксовано позитивну динаміку по п’яти з восьми досліджуваних тестів. Виявлено, що найкращий вплив заняття плаванням надали на показники серцево-судинної і дихальної систем.
Keywords: навчальний процес; фізичний стан; студенти; фізична підготовленість; юнаки; плавання; фізична культура