Розв’язання деяких нескінченновимірних нелінійних задач розбиття множини споживачів на сфери обслуговування підприємствами - Сазонова, М. С. (НТУ "ХПІ", 2013)
Розглядаються нескінченновимірні задачі розбиття множини споживачів деякої однорідної продукції, розподілених в цій області із заданою щільністю, на сфери обслуговування підприємствами, що виготовляють однорідну продукцію, із метою мінімізації нелінійного функціоналу сумарних витрат на виробництво та доставку продукції споживачу. Пропонується їх розв’язання методами, розробленими автором для нескінченновимірних нелінійних задач розташування підприємств

Some infinite-dimensional nonlinear problems of partition of the set of a homogeneous product consumers, which are distributed in this area a given density, into the enterprises service sector of companies that make similar goods, in order to minimize non-linear functional of the total costs of production and delivery of products to the consumer. Some methods, developed by the author for the infinite-dimensional nonlinear problems of facility location, are applied for their solution
Keywords: розташування підприємств; оптимальне розбиття множин; сфери людської діяльності; споживач; витрати на виробництво продукції; доставка продукції; infinite-dimensional problems; consumers partition into the service sector; enterprises arrangement; optimal set partition