Методичні вказівки до виконання контрольних робіт з навчальної дисципліни "Аналіз і прогнозування ризиків в діяльності підприємств" - Юр'єва, Ірина Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Метою вивчення освітнього компоненту є формування системи знань з питань аналізу та прогнозування ризиків як складової економічної та національної безпеки, а також тих її функціональних елементів, які безпосередньо впливають на рівень розвитку економічної системи держави в умовах глобальних трансформацій. У результаті вивчення дисципліни «Аналіз і прогнозування ризиків в діяльності підприємств», студенти мають не лише опанувати основи теорії економічної ризиків, але й навчитись об'єктивно оцінювати економічні процеси, що відбуваються у суспільстві, орієнтуватися в інформаційному просторі, ґрунтовно аналізувати і розуміти проблеми та тенденції розвитку різних фінансово-економічних систем країни. Усе це допоможе майбутнім фахівцям успішно вирішувати складні практичні завдання, приймати ефективні управлінські рішення.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; ризики; підприємницька діяльність; бізнес; фінанси; управлінські рішення