Прецизійний генератор живлення для комплексів однодротової передачі електричної енергії - Алексеєв, І. А.; Садовой, Олександр Валентинович; Трикіло, А. І.; Бабенко, М. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
Наведений приклад побудови прецизійного генератора робочої частоти на базі чипу AD 9832 компанії Аnalog Devices, що реалізує метод прямого цифрового синтезу (DDS) та інвертора напруги, який ним керується, для живлення високочастотних кіл системи однодротової передачі електричної енергії, які підтримують функцію динамічної зміни та установки робочої частоти за цифровим каналом керування. Це дозволило досягти у прецизійному генераторі живлення високочастотних кіл комплексу однодротової передачі електричної енергії лінійної навантажувальної характеристики при ККД більше 90 %.

The article contains an example of the construction of precision oscillator operating frequency based of the chip AD 9832 company Аnalog Devices that implements the method of direct digital synthesis (DDS) and high-frequency power circuit for a system of single-wire electric power transmission which supports functions digital installations of the operating frequency.
Precision power generator system for a single-wire electric power transmission
Keywords: частота; DDS-синтез; система; живлення; frequency; generator; DDS-synthesis; high-frequency; single-wire; transmission; energy; system