Духовність у системі філософії педагогічної культури - Пономарьов, Олександр Семенович (НТУ "ХПІ", 2014)
З позицій філософії освіти проаналізовано систему зв’язків духовності та професійної культури педагога. Розглянуто структуру цієї культури та її роль у формуванні професійної і соціальної компетентності студента і в його особистісному розвитку. Приділено увагу завданням освіти з виховання і розвитку духовного світу студента. Показано, що педагогічна культура має ґрунтуватися на чітких філософських і логіко-методологічних принципах і передбачати високу культуру філософського мислення.
Spiritual in the philosophy pedagogical culture
Keywords: філософія освіти; суспільна свідомість; виховання; особистісний розвиток; teacher professional culture; spirituality; philosophy of education; public awareness; education; personal development