Корпоративні інформаційні системи підтримування науково-освітньої діяльності на базі хмаро орієнтованих сервісів - Биков, В. Ю.; Спірін, О. М.; Шишкіна, М. П. (НТУ "ХПІ", 2015)
Визначено поняття корпоративних інформаційних систем підтримування науково-освітньої діяльності; висвітлено роль міжнародних організацій у розвитку засобів і сервісів відкритого науково-освітнього простору; розкрито особливості створення хмаро орієнтованих корпоративних інформаційних систем; охарактеризовано шляхи формування систем науково-педагогічної інформації в Україні з використанням хмарних сервісів і ресурсів, зокрема відкритих журнальних систем, електронних бібліотек, науковометричних сервісів і баз даних та ін.

The concept of the corporate information systems for research and educational activities support is defined; The role of international organizations in the development of open scientific and educational space facilities and services is described; The features of the cloud-based corporate information systems elaboration are revealed; The ways of scientific and educational information systems formation in Ukraine using cloud-based services and resources, including open journal systems, digital libraries, scientific metric services and data-bases, and others are considered.
Corporate information systems for scientific-educational activity support with the use of the cloud based services
Keywords: мережа інформаційна; освіта відкрита; ресурси інформаційні; дослідження наукові; information networks; open education; information resources; scientific research