Рета, Марина ВолодимирівнаЛинник, Олена Іванівна2019-01-222019-01-222018Рета М. В. Особливості обліку основних засобів на підприємствах ресторанного бізнесу [Електронний ресурс] / М. В. Рета, О. І. Линник // Східна Європа: економіка, бізнес та управління : електрон. наук. фахове вид. – 2018. – Вип. 6 (17). – С. 736-739. – URI: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/17_2018/130.pdf, вільний (дата звернення 22.01.2019 р.).https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39274У статті проведено аналіз спеціальної літератури, нормативно-правової бази щодо визначення підходів до організації бухгалтерського обліку основних засобів та відображення витрат, які пов'язані з експлантацією основних засобів на підприємствах ресторанного господарства. Виявлено основні специфічні особливості діяльності підприємств ресторанного бізнесу та облікового відображення витрат на підприємствах ресторанного господарства.The analysis of the special literature, the regulatory and legal framework is carried out for the definition of approaches to the organization of accounting of fixed assets and the reflection of costs associated with the exploration of fixed assets at restaurants in the restaurant industry. The main peculiarities of activity of enterprises of the restaurant business and accounting of expenses at restaurant enterprises are revealed.ukосновні засобиамортизаціявитративитрати на виробництвовитрати на експлуатаціюметоди амортизаціїfixed assetsdepreciationexpensesproduction costsoperational costsdepreciation methodsОсобливості обліку основних засобів на підприємствах ресторанного бізнесуFeatures of assets accounting at enterprises of the restaurant businessArticle