Проектирование рабочих колес радиально-осевой высоконапорной гидротурбины на параметры ГЭС КАМЕНГ - Миронов, Константин Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Приводиться опис сучасних пакетів прикладних програм для проектування й розрахунку гідротурбін. Дається опис розробленого комплексу прикладних програм для проектування робочих коліс радіально-осьової гідротурбіни. Показано використання розробленого комплексу при про-ектуванні робочих коліс радіально-осьової гідротурбіни на задані параметри ГЕС.

The description of modern packages of applied programs for designing and calculation of hydroturbine is resulted. The description of the developed complex of applied programs for designing of runners of the Francis turbine is given. Use of the developed complex at designing of runners of the Francis turbine on the set parameters of Hydroelectric Power Station is shown.
Keywords: гидротурбины; методы расчета; проточная часть; рабочие колеса; комплекс прикладных программ; геометрические параметры; режимные параметры; лопастная система РК