Вплив регулярних тренувань з плавання на серцево-судинну і дихальну систему підлітків 12-13 років - Майнош, Ю. В.; Мусієнко, О. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Згідно даних літератури, плавання має позитивний вплив на організм людини, регулярні тренування з плавання сприяють значному покращенню функціонування серцево-судинної і дихальної системи. Проведені нами наукові дослідження доводять, що плавання в підлітковому віці сприяє покращенню функціонального стану серцевосудинної і дихальної систем.
Keywords: серцево-судинна система; дихальна система; регулярні тренування; плавання; наукові дослідження; функціональний стан; підлітковий вік; фізична активність