Математическая модель предсказывающего фильтра для системы управления тепловыми объектами - Гапон, Анатолий Иванович; Рудакова, Н. А.; Савицкий, С. М.; Коркин, А. М. (НТУ "ХПИ", 2010)
Побудована математична модель екстраполятора системи програмного управління для теплових об'єктів, які мають властивості лінійного об'єкту із самовирівнюванням. Модель має представлення у вигляді рекурентної формули, де враховується перехідний процес у тепловому об'єкті за допомогою масиву коефіцієнтів відповідності. Модель будується для об'єктів з одним давачем та одним джерелом тепла.

The mathematical model of the ekstrapolyator system of programmatic management is built for thermal objects which are characteristics of linear object with smoothing. A model knows as a recurrent formula, where transient is taken into account in a thermal object by the array of coefficients of accordance. A model is built for objects with one sensor and one source of heat. Picture 3.Bibliography.:6 of the names.
Keywords: инерционные объекты; экстраполяция; управляющее воздействие; система обработки информации; сигнал коррекции; термокамера