Методичні вказівки до виконання індивідуального розрахункового завдання з курсу "Основи бізнес-аналізу" - Угрімова, Ірина Володимирівна (My University, 2022)
Умови ринкової економіки вимагають від потенційних інвесторів, керівників і фахівців підприємства обґрунтованого прийняття рішень з усіх питань господарської діяльності. Велику допомогу в цьому надає аналіз фінансово-господарської діяльності, який передує управлінським рішенням і діям, обґрунтовує і готує їх. Аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства є однією з функцій управління і ґрунтується на глибокому знанні економіки, техніки та організації виробництва, передбачає комплексне вивчення діяльності підприємства з метою в подальшому прийняття ефективного рішення щодо можливості здійснення процесу інвестування. Ефективність прийнятих управлінських рішень залежить від якості проведеного аналізу. Якість самого аналізу фінансово-економічної діяльності підприємства залежить від застосовуваної методики, достовірності даних фінансової звітності, а також від компетентності особи, яка проводила аналіз. Мета даної роботи полягає у прищепленні студентам навичок самостійного виконання аналізу фінансового стану підприємства, оцінки кінцевих економічних результатів діяльності підприємства та його ефективності, а також розвиток у студентів дослідницької діяльності та творчої ініціативи.
Keywords: методичні вказівки; фінансово-господарська діяльність; ринкова економіка; аналіз власного капіталу; аналіз позикового капіталу; управління; оцінка рентабельності підприємств; платоспроможність; ліквідність; ділова активність