Електроліт осадження функціональних композиційних покриттів сплавом залізо-нікель - Байрачний, Борис Іванович; Коваленко, Юлія Іванівна; Байрачний, Володимир Борисович (ДП "Український інститут промислової власності", 2011)
1. Електроліт осадження функціональних покриттів сплавом залізо-нікель, який містить сульфамат нікелю та борну кислоту, який відрізняється тим, що він містить сульфат заліза, сульфамінову кислоту та хлорид мангану, при такому співвідношенні компонентів (г/дм³): Сульфамат нікелю 50-70 Сульфат заліза 150-300 Кислота борна 15-20 Сульфамінова кислота 5-10 Хлорид мангану 4-7. 2. Електроліт за п. 1, який відрізняється тим, що додатково містить суміш сполук рідкоземельних елементів: Се, La, Nd та ін. (мішметал) у кількості 0,1-0,5 % (ваг.).
Keywords: модель корисна; патент; гальванотехніка; сульфат заліза; сульфамінова кислота; хлорид мангану