Стахурський, Олександр ДмитровичГладкий, Федір ФедоровичГубанова, Валентина АндріївнаВаврик, Василь ІвановичГорпинко, Юлія ГеннадіївнаБолоховська, Валентина АнтонівнаМакедонський, Олег ОлександровичШапошник, Олександр ВасильовичБоханов, Дмитро ФедоровичГасюк, Лариса ВасилівнаУсенко, Віктор ФедоровичЧумак, Ольга ПетрівнаГанилова, Ольга Миколаївна2020-06-182020-06-182002Деклараційний пат. на винахід 44558 Україна, 7 C11C1/04, C12P7/20, 7/64, C12S3/18. Спосіб отримання жирового субстрату / Стахурський О. Д., Гладкий Ф. Ф., Губанова В. А., Ваврик В. І., Горпинко Ю. Г., Болоховська В. А., Македонський О. О., Шапошник О. В., Боханов Д. Ф., Гасюк Л. В., Усенко В. Ф., Чумак О. П., Ганилова О. М. ; власник ВАТ "Азовські мастила та оливи" (Україна). – № 2001053456 ; заявл. 22.05.2001 ; опубл. 15.02.2002, Бюл. № 2. – 4 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/47004Спосіб отримання жирового субстрату шляхом ферментативного розщеплення жирів у присутності води та активатора, при температурі, що забезпечує життєздатність ферменту, який відрізняється тим, що як фермент використовують ліполактин, як активатор – адсорбційно-активну присадку "Амірол-М", узяті відповідно 4-6 %мас та 5-9 %мас., а процес здійснюють при початковій температурі 15-17°С із наступним екзотермічним підійманням та подальшим підтримуванням и на рівні 34-37°С при рН середовища 5,8-6,3.ukдеклараційний патентвинахідгідроліз жирумилосоляна кислотамікробний жирСпосіб отримання жирового субстратуTechnical Report