Спосіб отримання жирового субстрату - Стахурський, Олександр Дмитрович; Гладкий, Федір Федорович; Губанова, Валентина Андріївна; Ваврик, Василь Іванович; Горпинко, Юлія Геннадіївна; Болоховська, Валентина Антонівна; Македонський, Олег Олександрович; Шапошник, Олександр Васильович; Боханов, Дмитро Федорович; Гасюк, Лариса Василівна; Усенко, Віктор Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; et al. (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
Спосіб отримання жирового субстрату шляхом ферментативного розщеплення жирів у присутності води та активатора, при температурі, що забезпечує життєздатність ферменту, який відрізняється тим, що як фермент використовують ліполактин, як активатор – адсорбційно-активну присадку "Амірол-М", узяті відповідно 4-6 %мас та 5-9 %мас., а процес здійснюють при початковій температурі 15-17°С із наступним екзотермічним підійманням та подальшим підтримуванням и на рівні 34-37°С при рН середовища 5,8-6,3.
Keywords: деклараційний патент; винахід; гідроліз жиру; мило; соляна кислота; мікробний жир