Основи синтезу вихідного контуру циліндричних зубчастих передач із підвищеною зносостійкістю зубців коліс - Шишов, В. П.; Носко, П. Л.; Ткач, П. М.; Скляр, Ю. О.; Ткач, І. Г. (НТУ "ХПІ", 2009)
Дано рекомендації з визначення геометрії вихідного контуру рейкового інструмента з умови зниженого спрацювання робочих поверхонь зубців.

Recommendations by definition of geometry of an initial circuit of the rack instrument from a condition of a reduced wear of working surfaces of teeth are given.
Keywords: критерій спрацювання; геометричні параметри; зубчасті приводи; коефіцієнт тертя ковзання; евольвентне зачеплення