Deepfake в соціальних мережах, як дезінформація: методи виявлення та протидії - Геселева, Н. В.; Вергуненко, Д. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Deepfake в соціальних мережах, чинники небезпеки, застереження користувачів перед можливими загрозами створеного ШІ контенту на просторах інтернету.

Deepfake on social networks, risk factors, warning users about possible threats of AI generated content on the Internet.
Deepfake in social networks as disinformation: detection methods and countermeasures
Keywords: deepfake; штучний інтелект; ефект когнітивного відторгнення; маніпулювання; фальсифікація; тригери; artificial intelligence; cognitive rejection effect; manipulation; falsification; triggers