Науково-теоретична актуальність індикативного державного управління сучасною економікою - Дячек, В. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена дослідженню індикативного державного управління сучасною економікою. Було проведено аналіз наукової літератури, думок вчених-економістів щодо стану та розвитку індикативного управління, його суті та змісту. В результаті автором було розглянуто види та форми макроекономічного планування, умови при яких ці форми застосовуються, зроблено порівняльний аналіз та обґрунтовано актуальність індикативного державного управління сучасною економікою та перспективи подальших досліджень даного питання

The article deals with the indicative state management of modern economies. It was conducted a review of current scientific literature, the views of economists about the state and development of the indicative management, its nature and content. As a result, the author has examined the types and forms of macroeconomic planning, the conditions under which they are used, conducted a comparative analysis, and grounded the topicality of the indicative governance of modern economy and the prospects for further study of the issue
Keywords: державне управління; макроекономічне планування; індикативне планування; функції управління; планові показники; форми власності; governance; macroeconomic planning; indicative planning; directive planning; planning functions; planned figures; ownership