Investigation of the influence of technological conditions of microarc oxidation of magnesium alloys on their structural state and mechanical properties - Belozerov, V.; Mahatilova, A.; Sobol, O.; Subbotina, V.; Subbotin, A. (Технологічний центр, 2017)
Наведені дослідження структури і властивостей покриттів, отриманих при мікродуговій обробці на магнієвому сплаві. Обробка проводилася при анодно-катодному режимі в лужному електроліті з різними домішками. Показана можливість формування кристалічних оксидних покриттів різного фазового складу (MgO, MgAl₂O₄, Mg₂Sі₄, Mg₃(PO₄)₂) товщиною до 300 мкм, що мають високу адгезію з основою, гарні захисні властивості і високу твердість, яка досягає 6,6 ГПа.
Keywords: functional elements; MAO method; MAO-coatings; diffractometer; phase composition; мікродугове оксидування; фазовий склад; адгезійна міцність; структурна інженерія