Моделювання напруженого стану барабана рудопомольного млина за допомогою програмного ресурсу SolidWorks - Богдан, А. О.; Білецький, Володимир Стефанович; Сокур, Микола Іванович (Державний вищий навчальний заклад "Національний гірничий університет", 2018)
Показано загрожені зони найбільших механічних навантажень стінок барабана і обичайки рудопомольного млина, зокрема, показано, що зоною підвищених механічних навантажень є околиці навколо цапфи. Саме ці області потребують посилення конструкції (наприклад, потовщення стінок барабана) для упередження його поломки.

The critical zones of mechanical loads on the walls of the drum and the shell of the mill for grinding ore are shown, in particular, it is shown that the area around the trunnion is the zone of increased mechanical loads. It is these areas that require reinforcement (for example, thickening of the drum walls) to prevent its breakage.
Keywords: режим холостого ходу; режим номінального навантаження; швидкість обертання; механічні напруження; цапфа