Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни "Міжнародний та еvent туризм" - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Носирєв, Олександр Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Міжнародний та event туризм» присвячена вивченню теоретичних засад і практичних аспектів організації міжнародних туристичних подорожей та заходів у сфері подієвого туризму. Навчальна дисципліна «Міжнародний та event туризм» сприяє формуванню у студентів професійних компетентностей, необхідних для роботи в міжнародному туристичному бізнесі та організації подієвих програм. Компетентності, які формуються під час вивчення навчальної дисципліни: Здатність працювати в міжнародному контексті. Знання та розуміння предметної області та розуміння специфіки професійної діяльності. Розуміння процесів організації туристичних подорожей і комплексного туристичного обслуговування (готельного, ресторанного, транспортного, екскурсійного, рекреаційного). Розуміння принципів, процесів і технологій організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем. Здатність до співпраці з діловими партнерами і клієнтами, уміння забезпечувати з ними ефективні комунікації. Здатність працювати у міжнародному середовищі на основі позитивного ставлення до несхожості до інших культур, поваги до різноманітності та мультикультурності, розуміння місцевих і професійних традицій інших країн, розпізнавання міжкультурних проблем у професійній практиці. Здатність діяти у правовому полі, керуватися нормами законодавства. Програмні результати навчання за дисципліною: Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці основні положення туристичного законодавства, національних і міжнародних стандартів з обслуговування туристів. Знати, розуміти і вміти використовувати на практиці базові поняття з теорії туризму, організації туристичного процесу та туристичної діяльності суб’єктів ринку туристичних послуг, а також світоглядних та суміжних наук. Розуміти принципи, процеси і технології організації роботи суб’єкта туристичного бізнесу та окремих його підсистем (адміністративно-управлінська, соціально-психологічна, економічна, техніко-технологічна). Встановлювати зв’язки з експертами туристичної та інших галузей. Проявляти повагу до індивідуального і культурного різноманіття. Організація самостійної роботи студентів з дисципліни «Економіка рекреації та туризму» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; міжнародний туризм; event туризм; міжнародні туристичні подорожі; подієвий туризм