Завдання дидактики вищої школи України в умовах сучасних цивілізаційних змін - Ягупов, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті проаналізовані методологічні проблеми вищої освіти України, які викликані сучасними цивілізаційними змінами, а також з’ясовані основні завдання дидактики вищої школи в умовах цивілізаційних змін, які мають місце у провідних країнах світу та їх освітніх системах.

The article includes the analysis of the modern methodological problems and also the new tasks of didactics of the higher school under сonditions of civilized changes, that take place in the leading countries of the world and in its educational systems.
The tasks of didactics of the higher school of Ukraine under conditions of the modern civilized changes
Keywords: вища освіта; професійна освіта; реформування вищої освіти; особистісно орієнтована концепція; гуманістична філософія освіти