Фармакологічні антикренінгові програми подолання патологічного потягу до алкоголю та їх психотренінговий аналог Biofeedback - Сосін, І. К.; Волков, О. С.; Чуєв, Ю. Ф.; Гончарова, О. Ю.; Романовський, Олександр Георгійович; Горбань, А. Є.; Чухрієнко, К. П.; Друзь, О. В.; Шаповалова, В. О.; Шаповалов, В. В.; Шаповалов (мол.), В. В.; Сквира, І. М.; et al. (Плеяда, 2016)
У статті проводиться аналітичний огляд застосування препаратів антикревінгової дії у хворих алкогольною залежністю. Надаються рекомендації щодо клінічних, фармакологічних, медичних аспектів застосування кожного з них. Приводиться алгоритм авторської антикревінгової терапії на основі використання біоадаптивного регулювання, який поповнив арсенал сучасних методів превентивної терапії в клінічній наркології.

The article reviews analytically the usage of anticraving pharmaceuticals in the patients with drug addiction. The recommendations are given according to clinical, pharmacological, medical aspects of usage of each one. Algorithm of the author’s anti-craving therapy based on the usage of bioadaptive regulation which added the scope of current methods of preventive treatment in clinical narcology was presented.
Pharmacological programs to address the craving for alcohol and their analog psihotrening Biofeedback
Keywords: наркологія; засоби лікарські; препарати лікарські; залежність алкогольна; Дисульфірам; Лідевін; Еспераль; Колме; Медихронал; Вівітрол; Депрівокс; регуляція біоадаптивна