Трансформації аксіологічних засад підготовки перекладачів на фоні діджиталізації освітнього простору - Пустовіт, Наталія Володимирівна (Харківський національний університет будівництва та архітектури, 2021)
Інформаційне суспільство сьогодні активно проявляє себе в більшості сфер буття, не винятком є й освіта. Інноваційні підходи до підготовки перекладачів все частіше кристалізуються саме у контексті діджиталізації освітнього простору. Морфологічно інформаційне суспільство у більшості своїх проявів є мережевим. Так, для розуміння природи трансформацій аксіологічних підвалин освітнього процесу вважаємо за доцільне розглянути власне сам концепт мережевого суспільства, який був запропонований іспанським соціологом Мануелем Кастельсом.
Keywords: інформаційні технології; навчальний процес; мережева економіка; комунікаційні технології; освітні послуги