Спосіб розробки нафтогазоконденсатного покладу - Бікман, Єфім Семенович; Хоминець, Зіновій Дмитрович; Фик, Ілля Михайлович; Лісовський, Валерій Савович; Холодюк, Василь Дмитрович; Резуненко, Володимир Іванович; Гереш, Петро Андрійович; Дмитровський, Мирослав Йосипович; Слесар, Петро Федорович; Ткач, Олег Іванович; Слівканич, Володимир Семенович; Кириленко, Василь Федорович; et al. (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
Спосіб розробки нафтогазоконденсатного покладу, який включає попереднє осушення і створення критичної насиченості порового простору зон депресійних воронок свердловин шляхом критичного насичення пористого середовища гомогенною рідиною, який відрізняється тим, що свердловини освоюють з використанням струминного апарата, створюють критичні депресії, які забезпечують винос рідини з вибою.
Keywords: патент; винахід; нафтогазовидобувна промисловість; апарат струменевий; рідина гомогенна; пласт; опори фільтраційні