Особливості 3D моделювання елементів інтер'єру для віртуальних екскурсій - Черних, Олена Петрівна; Скородєлов, Володимир Васильович; Орлова, Влада Станіславівна; Хлєбнікова, Анастасія Дмитрівна (Barca Academy Publishing, 2022)
Сьогодні для нас інтернет це не тільки спілкування на відстані, але й можливість суттєво заощадити свій час. Віртуальна екскурсія – це новий метод відображення тривимірного простору на екрані, який супроводжується мультимедійними інформаційними компонентами – 3D-об'єктами. Наприклад, можна відвідати музей, магазин або кафедру навчального закладу, не виходячі із дому. По кафедрі можна пройтися кожною навчальною аудиторією, розглянувши всі кути, вікна, двері, меблі, комп'ютери та інше обладнання. Віртуальні екскурсії з кожним днем набирають все більшої популярності, оскільки практично «наживо» дозволяють глядачеві ознайомитися з навколишнім оточенням та дозволити передати всі емоції у інтерактивному перегляді.
Keywords: інформаційні технології; віртуальні екскурсії; навчальний процес; мультимедійні системи; програмне забезпечення