Фактори ефективного використання енергетичних та матеріально-технічних ресурсів на машинобудівному підприємстві - Войтко, С. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті запропоновано використання енергетичного балансу підприємства, як один з можливих методів обґрунтування і вибору напрямку підвищення енергетичної ефективності машинобудівного підприємства. Аналіз енергетичних балансів полягає в якісній і кількісній оцінці стану енергетичного господарства підприємства та енергоспоживання, що дозволяє класифікувати основні організаційно-технічні заходи з енергозбереження на промисловому підприємстві.

There have been proposed the use the energy balance of the enterprise as one of the possible methods to study and choice the improving energy efficiency for engineering enterprise. Analysis of energy balance is a qualitative and quantitative assessment of the energy economy of the enterprise and power consumption that allows us to classify the major organizational and technical measures for energy efficiency in industrial plants.
Factors effective use of energy and material resources for the manufacture of machinery
Keywords: заходи енергозбереження; енергетичний баланс підприємства; енергетична ефективність; організаційно-технічні заходи; energy-saving measures; energy balance of the enterprise; energy efficiency; organizational and technical measures; energy conservation