Методичні вказівки до виконання лабораторної роботи за темою "Створення приладових панелей засобами Microsoft Power BI із використанням гетерогенних джерел даних" - Орловський, Дмитро Леонідович; Копп, Андрій Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Сучасні інформаційні системи ґрунтуються на використанні баз даних, в яких накопичується різна інформація. Тому зараз розробляються і значно поширюються методи і засоби роботи з базами даних з метою підвищення ефективності роботи людини у різних галузях діяльності. Ці засоби та методи пов’язані з узагальненням і різними додатковими способами обробки даних. Основні ідеї сучасної інформаційної технології базуються на концепції, згідно з якою дані повинні бути організовані в бази даних з метою адекватного відображення реального світу, що змінюється, і задоволення інформаційних потреб користувачів. Ці бази даних створюються і функціонують під управлінням спеціальних програмних комплексів, які називають системами управління базами даних (СУБД). Методичні вказівки до лабораторної роботи за темою «Створення приладових панелей засобами Microsoft Power BI із використанням гетерогенних джерел даних» призначені для студентів, що навчаються за спеціальністю «122 Комп’ютерні науки». Виконання лабораторної роботи повинно забезпечити закріплення теоретичних знань і практичних навичок, отриманих при вивченні лекційної частини дисциплін, пов’язаних із проектуванням, розробкою та застосуванням засобів обробки даних. В методичних вказівках розглянуті основні питання, пов’язані з теоретичним обґрунтуванням та безпосереднім виконанням лабораторної роботи.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; приладові панелі; створення приладових панелей; засоби Microsoft Power BI; гетерогенні джерела даних