Формування інтелектуального капіталу суспільства - Рубашка, Володимир Петрович (Publishing house "BREEZE", Canada, 2017)
Розкривається значення вищої освіти в процесі формування найважливішої складовій інтелектуального капіталу - людського капіталу. Наголошуються шляхи і особливості розвитку людського капіталу у вищій школі. Підкреслюється важливість і необхідність вдосконалення системи отримання знань шляхом розробки і впровадження прогресивних моделей управління знаннями.

The article deals with the importance of higher education in the process of forming an essential part of intellectual capital is human capital. Notes the ways and features of development of human capital in high school. Stresses the importance of and the need to improve the system of knowledge through the development and introduction of advanced knowledge management models.
The formation of the intellectual capital of the society
Keywords: інтелектуальний капітал; людський капітал; уміння; знання; практичні навики; вища освіта; моделі управління знаннями; intellectual capital; human capital; skills; knowledge; practical skills; higher education; knowledge management model