Демидов, Ігор МиколайовичЗлаткіна, Г. І.2017-12-112017-12-112008Демидов І. М. Дослідження поверхнево-активних властивостей продуктів переетерифікації етилових естерів лимонної кислоти із харчовими жирами / І. М. Демидов, Г. І. Златкіна // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Новые решения в современных технологиях. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2008. – № 43. – С. 42-46.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/33307У статті розглядається спосіб одержання харчових поверхнево-активних речовин за допомогою процесу переетерифікації харчових жирів з продуктами етерифікації лимонної кислоти та абсолютного етилового спирту. Проаналізовані результати експерименту, досліджені властивості одержаних продуктів методом вимірювання міжфазного натягу системи "вода-олія" та вивченням стійкості емульсій на їхній основі.In the article the method of receiving of food superficially active matters is examined by the process of interesterification of food fats with the products of etherification of lemon acid and absolute ethyl alcohol. The results of experiment are analysed, properties of the received products are investigated by the method of measuring of phase-to-phase pull of the system "water-butter" and by the study of firmness of emulsions on their basis.ukхарчові дисперсні системибутиловий спиртпальмовий стеаринемульгаторетиловий спиртДослідження поверхнево-активних властивостей продуктів переетерифікації етилових естерів лимонної кислоти із харчовими жирамиArticle