Разработка методики расчета состава сырьевых смесей для получения кальциево-бариевых сульфоферритных клинкеров - Салей, А. А.; Сигунов, А. А.; Пескова, Н. П. (НТУ "ХПИ", 2010)
У роботі представлено методику розрахунку складу сировинних сумішей для отримання кальцієво-барієвих сульфоферитних клінкерів заданого мінералогічного складу. Запропоновано формули для розрахунку кількості основних мінералів у клінкері. Результати досліджень свідчать про правильність запропонованої методики розрахунку складу сировинних сумішей.

In the paper is presented the method of calculation of composition of raw materials mixtures for calciumbarium sulfoferrite clinkers of the set mineralogical composition. Formulas are offered for the calculation of amount of basic minerals in a clinker. Results of researches testify to the rightness of the offered method of calculation of composition of raw materials mixtures.
Keywords: радиационностойкие вяжущие материалы; портландцемент; ионизирующее излучение; коэффициент насыщения; сульфатный модуль