Особенности отбелочных колонн как объектов регулирования температуры при использовании теплоты нитрозных газов - Букатенко, Алексей Иванович; Тошинский, Владимир Ильич; Печенко, Тамара Ивановна; Фарига, М. О. (НТУ "ХПИ", 2008)
У статті приводяться результати досліджень в діапазоні температур 313-333 К імовірні теплові режими процесу відбілювання азотної кислоти від розчинених в ній оксидів азоту нітрозним газом, відбираємим після підігрівача аміачно-повітряної суміші та витратні коефіцієнти теплоносіїв на ці режими.

In article results of researches in the range of temperatures 313-333 To possible thermal modes of process of bleaching of nitric acid from dissolved in it oxides nitrogen azotic gases selected after a heater of an ammiac-air mix, and account factors of heat-carriers on these modes are resulted.
Keywords: азотная кислота; ректификация; теплообмен; уравнение теплового баланса