Діяльність Й. К. Пачоського і Херсонського земства по заснуванню природничо-історичного музею (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Трускавецька, І. Я. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті висвітлюється діяльність Й. К. Пачоського і Херсонського земства по заснуванню природничо-історичного музею на півдні України, а також розкриті причини створення і його особливості.
Keywords: ентомологічний кабінет; сільське господарство; причини створення; Pachoskiy; entomological kabіnet; agriculture