Аналіз екологічної ефективності процесів технології перетворення природного газу та нафтового шламу - Рубель, М. В.; Вамболь, Віола Владиславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Обґрунтовано доцільність та необхідність аналізу екологічної ефективності процесів технології перетворення природного газу та нафтового шламу. Сформульовано основні напрямки, щодо аналізу існуючих технології поводження і утилізації нафтошламу від переробки природного газу.

Expediency and necessity of analyzing the environmental efficiency of natural gas and oil sludge conversion technology processes is substantiated. The main directions for the analysis of existing technologies for handling and disposal of oil sludge from natural gas processing have been formulated.
Analysis of the environmental efficiency of the processes of natural gas and oil sludge processing technology
Keywords: екологічна безпека; технологія перетворення природного газу; нафтошлам; утілізація; environmental safety; natural gas conversion technology; oil sludge; utilization