Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (реферату) з дисципліни "Основи наукових досліджень" - Єршова, Наталя Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Сучасні інституціональні перетворення в науці як сфері пізнавальної діяльності людини, усвідомлення завдань і функцій науки, критеріїв визнання результатів наукової діяльності обумовлюють необхідність удосконалення та подальшого розвитку процесу наукових досліджень, який забезпечує вироблення наукових знань. Важливим напрямом наукової діяльності є наукові дослідження у вищих навчальних закладах, що формують інтелектуальний потенціал країни, сприяють забезпеченню якісно нового змісту компетентностей сучасних висококваліфікованих фахівців, які є провідниками прогресивних змін у практичній діяльності суб’єктів господарювання. Мета дисципліни «Основи наукових досліджень»: – засвоєння майбутніми спеціалістами теоретичних основ та здобуття практичних навичок проведення наукового дослідження. Значна увага при цьому приділяється формуванню у студентів навичок використання методів наукового дослідження, що створює суттєві конкурентні переваги серед фахівців спеціальності 072 – Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок на ринку праці.
Keywords: методичні вказівки; наукова діяльність; навчальний процес; наукова інформація; науково-дослідний процес; функції науки