Методы, модели и алгоритмы для синтеза параметров выбивной инерционной машины на основе моделирования динамических процессов - Барчан, Евгений Николаевич (Национальный технический университет "Харьковский политехнический институт", 2007)
У статті запропонована нова узагальнена технологія моделювання динамічних процесів та синтезу параметрів вибивної машини для оснащення автоматизованої лінії крупного вагонного литва в ВАТ "Азовмаш". Усі стадії досліджень об'єднані на основі параметричного опису конструкції. Запропоновано параметри вибивної машини визначати на основі критеріїв якості машини, а також відповідності результатів числового та експериментального дослідження. Розробка реалізована у вигляді спеціалізованого програмно-модельного комплексу.

New generalized technology of modelling of dynamic processes and synthesis of parameters of shake-out machine for the equipment of the automated line of the large carriage casting in Public Corporation "Azovmash" is offered in the article. All stages of researches are incorporated on the basis of parametric description of construction. The parameters of shake-out machine are suggested to determine on the basis of criteria qualities of machine and accordance of numerical and experimental research results. Development is realized as the specialized programmatic-model complex.
Keywords: крупногабаритные отливки; дебалансное вибровозбуждение; энергия удара; винтовые колебания; технологическая нагрузка