Генезис поняття "контролінг" - Другова, Олена Сергіївна (Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті вивчено основні підходи до трактування поняття "контролінг", проаналізовано його еволюцію. Розглянуто місце і роль контролінгу на сучасних промислових підприємствах. Обґрунтовано необхідність управління підприємством із застосуванням базисних основ контролінгу.

The paper studied the main approaches to the interpretation of the term controlling. The evolution of the concept. The place and role of controlling in modern industrial enterprises. The necessity of enterprise management with the basic fundamentals of controlling.
Genesis of the concept controlling
Keywords: управління; підходи; стратегічне управління; промислове підприємство; management approach; strategic management; industrial enterprises